,

Facebook – den smarte annonceplatform

For de fleste virksomheder er Facebook og sociale medier en vigtig kilde til, at fange potentielle kunders interesse. Det giver desuden mulighed for direkte kontakt og dialog med både nye og eksisterende kunder. Sociale medier er også en avanceret annonceplatform, der giver dig mulighed for at målrette din markedsføring mod specifikke målgrupper, såsom bilelskere eller singler over 40 år. Nedenfor har vi listet de tre hovedsøjler i Facebook-annoncering.

Med sine 3.1 millioner brugere er Facebook det største sociale medie i Danmark, hvor 53 % danskere bruger Facebook dagligt. Facebook kan ses, som en stor database, hvor alle de oplysninger, vi giver fra os – hvad vi kan lide, hvad vi deler og hvilke interesser vi har – bliver gemt. Ved at bruge disse oplysninger aktivt i din annoncering, vil du være i stand til, at basere din markedsføring på fakta, i stedet for antagelser.

Annoncer på Facebook

Hvis du vil bruge Facebook i din markedsføring, er det vigtigt, at du har en plan. Der er mange, der opretter en simpel annonce, der ser godt ud, men ikke har effekt. Du skal have en handlingsplan for din markedsføring. Opret en plan, der indeholder det budskab du vil have ud med en god og klar tekst og billede, hvem annoncen skal målrettes mod og hvilken landingpage annoncen skal knyttes til med en god og klar tekst og billede. Selvom du målretter din annonce til den rigtige målgruppe, skal annoncen også have et budskab, der passer til de kunder, du ønsker at få fat i.

For at forstå Facebook bedre, må du forstå de 3 søjler, som Facebook bygger på. Disse 3 søjler kan også anvendes i din annoncering på Facebook.

  • Demografisk segmentering henter information fra, hvad folk deler offentligt på Facebook om deres uddannelse, politiske synspunkter, familie/forhold status, livshændelser, karriere og meget mere.
  • Geografisk segmentering gør det muligt at nå ud til postnummer, by, region eller land – på lokalt og globalt plan – Derved levere du annoncer baseret på hvor folk er, hvad enten de er hjemme, på kontoret eller ude og shoppe.
  • Interessesegmentering giver dig mulighed for at annoncere til bestemte målgrupper baseret på deres interesser, aktiviteter, grupper de følger og indlæg, de kan lide og kommenterer på.

Facebook er et stærkt segmenteringsværktøj, hvor du kan skræddersy din markedsføring og nå de rigtige mennesker.

Smart annonceplatform

Facebook er en smart annonceplatform, som kan vælge brugere som “ligner” dine nuværende kunder. Dette kaldes et “look-a-like publikum”. Med disse grupper kan du nå ud til nye mennesker, der kan være interesseret i din virksomhed, fordi de ligner dine eksisterende kunder.

Du kan basere dine look-a-likes på en række faktorer, såsom hvilke mennesker, der har besøgt din hjemmeside, lavet en konvertering på din hjemmeside eller ligheder ved eksisterende kundeprofiler. Så ved Facebook, hvilke brugere der ligner disse profiler og annoncerer således kun til din brugerdefinerede spejlgruppe.

Hvis du vil vide mere om Kraks nye loyalitetsprogram Krak Ranking Bonus?