Er der tid til at ønske dig en ny hjemmeside i julegave?

Din hjemmeside er lige så vigtig som en fysisk butik og en central del i din digitale markedsføring. Ligesom en indbydende lounge kan tiltrække nye kunder, kan en hjemmeside der er langsom og svær at navigere på jage væk potentielle kunder.

Din hjemmeside er måske ikke den, du giver mest opmærksomhed til i i alle dine daglige arbejdsopgaver, men bør være hvor du giver mest opmærksomhed til, udover at levere gode produkter og tjenester selvfølgelig. De fleste tror måske, at en vikrsomhedsoversigt, brochure eller kun en kontaktformular er nok – men det er ikke tilfældet! Sørg for at satse på dit indhold – lyd, film og billeder, skab følelser – som folk rent faktisk ville være parate til at betale for. Så kan du nemlig konvertere trafik, og få dine besøgende til at tage et skridt mere og købe dine produkter eller tjenester.

Google Ads + god hjemmeside = sant

Din hjemmeside skal være tydelig och brugbar for dine kunder og relatere til dine søgeord i annoncen. Bare forestil dig selv, hvis du klikker på en annonce, der handler om Volvobiler, men lander på en side, der viser biler af et andet mærke. Hvordan vil din oplevelse være? Positiv? Sandsynligvis ikke – der skal være et link mellem annonceteksten og din landingsside. Hvis der ikke er en tydelig sammenhæng, kan dette skade din relevans og sænke dit kvalitetspoint (Quality Score) på Google. Kvalitetspoint er en beregning af kvaliteten af ​​dine annoncer, søgeord og landingsside. Hvis du har annoncer af høj kvalitet, kan du få lavere omkostninger og bedre annonceplaceringer på Google.

“Sats på dit indhold”

Tilfredse søgere giver nye kunder

En tilfreds potentiel kunde, der finder det, den er på udkig efter, vil sandsynligvis blive en ny kunde.

Google har identificeret forbrugere med tre karaktertræk:

  • Nysgerrige – inspiration og information
  • Krævende – forventer indhold der er af høj kvalitet og engerende
  • Utålmodige – lav tolerance for dårlige oplevelser

Ifølge en undersøgelse foretaget af Google, forventer 63%* en jævn og meningsfuld oplevelse, når de besøger en hjemmeside, at det skal være en positiv oplevelse og nem at navigere på. Besøgende ønsker at finde det, de leder efter, og det er grunden til, at den besøgende endte på din hjemmeside. En anden undersøgelse fra Google viser også, at så mange som 66% ** af dem, der har en smartphone har købt fra et andet varemærke end oprindeligt planlagt, fordi de fik bedre information på en hjemmeside i forhold til en anden. Dette viser endnu engang, at en god hjemmeside sammen med gode annoncer genererer flere kunder.

WebTjek

Der findes forskellige værktøjer til at kontrollere, om din hjemmeside præsterer som den skal. Kraks WebTjek giver dig hurtigt overblik. Ved hjælp af WebTjek kan du teste mobiltilpasning, hastighed og synlighed – helt gratis. WebTjek giver dig adgang til en rapport, der tager temperaturen på din hjemmeside på en skala fra 1-100. Rapporten bryder din hjemmeside ned i dele som mobiltilpasning, hastighed, sociale medier, Google AdWords og anmeldelser, hvor hver enkelt del kan påvirke den endelige karakter, så du kan se, hvad netop din hjemmesides styrker men også svagheder er.

Så måske er det tid til at teste om det er på tide at ønske sig en ny hjemmeside i julegave?

Test Webtjek – Gratis!

*Google/Greenberg, Rising Expectations in Consumer Experiences, March 2017, U.S. (n of 1,501 consumers 18-54)
**Google Consumer Survey, NL 18-55 smartphone users that have purchased something on their smartphone in the past 6 months