Disse fejl begår danske virksomheder på Google – fejl, der påvirker din markedsføring

Driver du en dansk virksomhed og føler du ikke, du får det forventede ud af din Google-annoncering? Det er ikke så underligt, fordi det er rigtig svært, at skabe annoncer, hvis man både skal agere digital markedsføringschef og samtidig udføre sit egentlige og primære arbejde.

Vi har mange års erfaring i, at annoncere på Google og vi har gennem årene noteret os nogle af de mest udbredte fejl, som danske virksomheder begår i deres online markedsføring. I følgende artikel vil vi opliste de mest almindelige fejl.

Google Ads når ud til de forkerte personer

Blandt uerfarne annoncører er der en tendens til at tro, at en større målgruppe, end hvad der egentlig er tilfældet , vil købe deres produkter. Og der er ikkenoget galt i en sådan optimisk tilgang. Problemet er bare, at det påvirker din annoncering.
Hvis du driver en lokal café i en mindre by og tror at det halve af Danmark vil komme her for at købe kaffe, så er der en risiko for, at du vælger for brede søgeord og udvælger et for stor geografisk område, når du sætter din annoncering op. Du forsøger altså, at dække en større del af landet end hvad der rent faktisk er realistisk for din virksomhed. Hvis du driver en café i Asnæs, bruger søgeord som “kaffe” og vælger at være synlig over hele Sjælland, hvis nu nogen skulle slå vejen forbi Asnæs, så får du sandsynligvis problemer med annoncevisningen. Det gør du, fordi hele budgettet kommer til, at blive brugt på folk, der googler “kaffe”, fordi de for eksempel vil købe kaffe online og som aldrig kommer forbi Asnæs.

Problemer med Google My Business

Vi har noteret os, at samme problem findes, når kunder opretter en side på Google My Business og vælger Danmark som område, samt flere forskellige virksomhedskategorier. Det vil resultere i, at virksomheden ikke får besøg på sin Google My Business (og i forlængelse heraf: færre besøgende til den fysiske butik). Og det vil med tiden også påvirke din SEO og synlighed på Google.

Hvad bør du så gøre i stedet?

  1. Tænk over det geografiske område, du dækker. Der er stor sandsynlighed for, at du bør mindske det område, du forestiller dig, at din virksomhed dækker.
  2. Tænk på relevansen. Sørg for, at dine annoncer er så relevante, som muligt. Hvor brugbar er informationen for modtageren? For at opnå relevans, så skal dine annoncer, søgeord og landingsside være tæt relateret til, hvad en kunde kunne forestilles at søge efter.
  3. Skab en mere tydelig målgruppe og udvælg klare søgeord for at garantere, at du frasorterer dem, der alligevel ikke kommer til at vise interesse for din virksomhed og som bare kommer til at æde dit budget op.