,

Danske virksomheder begår disse fejl på Facebook

Annoncerer din virksomhed på Facebook? Så er der er risiko for, at du gør det på en forkert måde. I denne artikel vil vi komme ind på de fejl, virksomheder typisk begår på Facebook og hvad du bør gøre i stedet.

Fejlene, du begår på Facebook, kan virke små, men de kan vise sig, at være såvel bekostelige for din forretning, som negative for din markedsføring, både når det kommer til tid og penge.

Din annonce har for bred en målgruppe

Efter at have samarbejdet med mange danske mindre virksomheder, har vi lagt mærke til, at der er en tendens til, at vælge en alt for bred målgruppe i annonceringen på de sociale medier. Med en for stor målgruppe risikerer du, at udvande din rækkevidde, samtidig med at du bruger penge på modtagere, som i forvejen alligevel aldrig ville komme til at købe noget gennem dig. Derfor skal du indsnævre din målgruppe, både geografisk og i forhold til typen af målgruppe. Vi har i et tidligere webinar, som du er velkommen til at se, talt om målgrupper og Facebook, hvor vi diskuterer netop målgrupper og hvor svært det faktisk kan være, at definere den rette størrelse, samt type af målgruppe.

Mange glemmer at bruge Facebook-pixel

Et andet typisk problem med mindre virksomheders annoncering på Facebook er, at man ikke benytter sig af Facebook-pixlen. Vi talte om Facebook-pixlen i vores tidligere webinar i november, som I kan finde på vores Youtube-kanal og på annoncering.krak.dk. Men kort fortalt, så handler det om en kode, som du lægger ind på din hjemmeside, så din hjemmeside og Facebook kan “tale” sammen. Med en pixel på plads, kan du løse en del af problemet med at have en for bred målgruppe, fordi pixlen leverer specifik data om fx de brugere, der besøger din hjemmeside.

Anvender forkert værktøj på Facebook

Afslutningsvis vil vi anbefale dig, at benytte Facebook Ads Manager frem for Boost-funktionen, når du skal annoncere på Facebook. Med Ads Manager får du nemlig mange flere værktøjer at arbejde med, så hvis du har tænkt dig ofte, at benytte dig af annoncer på Facebook, bør du sætte dig ind i, hvordan Ads Manager fungerer.

Opsummerende: Disse fejl begår danske virksomheder på Facebook:

  1. Har en for bred målgruppe og fanger derfor de forkerte
  2. Anvender ikke Facebook-pixel og mangler derfor vigtige data
  3. Benytter sig ikke af Ads Manager og får derfor ikke adgang til alle de smarte funktioner, som værktøjet tilbyder