,

Displayannoncering – hvad er det?

Displayannoncering (også kendt som bannerannoncering) bruger bannerannoncer til at promovere din virksomhed online. Men hvad adskiller displayannoncer fra andre typer annoncer på Google?

Hvis du nogensinde har været på nettet, er chancerne for, at du bemærker annoncer, når du besøger hjemmesider, går på nyhedssider eller spiller spil på din smartphone. Disse typer annoncer kaldes displayannoncering og det er et samlet navn for en række forskellige af typer af annonceformater, fx billedannoncer og responsive annoncer. Videoannoncer er også en type displayannonce, der øges kraftigt.

Hvilket passer meget godt med hvordan vi opfører os på resten af nettet, hvor video har haft en betydelig stigning hvert år. Uanset om det er på Youtube, Tik Tok eller bare i annoncer.

Tænk altid ‘mobile first’

Ligesom mobilforbruget stiger på bekostning af desktop, så øges displayannoncering på mobil på bekostning af displayannoncering på desktop. Det faktum, at mobilforbruget dominerer, er også vigtigt at tage med, når det kommer til oprettelse af en displaykampagne. Tænk altid tænk ’mobile first’ – ligesom du skal gøre, når du designer din hjemmeside eller opretter Facebook-annoncer.

Tekstannonce og bannerannonce

Fokus på det visuelle

Hvad adskiller så en displayannonce fra fx en klassisk tekstannonce på Google?
Det primære mål for en tekstannonce (se billede) er normalt klik og konverteringer og det siges ofte, at denne type annonce svarer på en efterspørgsel. Hvilket forklarer, hvorfor de ofte ligner et normalt søgeresultat.
Displayannoncering, som du ser et eksempel på til venstre på skærmen, har dog en anden indgang, hvor fokus i stedet er på det visuelle – hvor kommunikationen primært finder sted med billeder eller levende billeder. I modsætning til tekstannoncen, som normalt forsøger at udnytte et behov, der allerede eksisterer, ønsker displayannoncen at skabe en efterspørgsel ved at bearbejde modtagerens følelse af ønsker og behov.

Vil du vide mere om displayannoncering? Se vores webinar nedenfor eller læs mere her.