,

Er din virksomheds hjemmeside god nok?

Vidste du, at din virksomheds hjemmeside med stor sandsynlighed ikke er ny nok? Hvad betyder det egentlig og hvorfor er det et problem?

Hvis hele din virksomheds online tilstedeværelse afhænger af en forældet hjemmeside, så er det ikke så underligt, hvis din virksomhed synker længere og længere ned i Googles søgeresultater. Men hvad er egentlig grunden til, at en ældre hjemmeside er dårligere end en ny?
En gammel hjemmeside er, som regel noget langsommere end en ny hjemmeside. Det betyder, at den indlæses langsommere og det er dårligt af to årsager:

  1. For det første vil det resultere i, at nogle af dine potentielle kunder beslutter sig for at afbryde besøget på din hjemmeside, fordi den er for længe om at indlæse. Vi har stadig mindre og mindre tid til at fange modtagerens interesse og kunderne kræver, at tingene sker med en vis hastighed. Hvis din hjemmeside er langsom, så mister du altså kunder. Google har i en undersøgelse vist, at hvis det tager for lang tid for en hjemmeside, at blive indlæst, så afbryder 53% potentielle kunder deres besøg.
  2. For det andet, så elsker Googles algoritmer hastighed. Jo langsommere din hjemmeside er, desto dårligere rangering vil den altså få på Google.

Når det kommer til mobiltilpasning, så viser den årlige svenske undersøgelse “Svenskerne og internettet“, at brugen af computere falder til fordel for mobiltelefonen. Hele 87% af de svenske internet-brugere angiver, at de dagligt går på internettet via smartphone, sammenlignet med kun 67% via computeren. Disse tal stammer, som nævnt fra Sverige, men vi ser den samme tendens i Danmark.

Brugen af mobiltelefoner stiger år for år, samtidig med at brugen af computere falder. Fremtiden kommer altså kun til, at blive mere og mere mobil. I den forbindelse er det vigtigt, at notere sig følgende: Googles algoritmer foretrækker mobiltilpassede hjemmesider. Ældre hjemmesider kan være, men er ofte ikke mobiltilpassede.

Hvorfor er det dårligt, at have en for gammel hjemmeside?

  • Langsom
  • Ikke mobiltilpasset
  • Ikke så sikker
  • Dårlig SEO
  • Sikkerhed er et problem

Et andet problem, der er forbundet med at have en for gammel hjemmeside, er sikkerhed.

Når jeg her taler om sikkerhed, så omhandler det først og fremmest om noget, der hedder SSL-certificering. SSL står for “Secure Sockets Layer” og det er en sikkerhedsmekanisme, der blev opfundet for at kryptere kommunikationen mellem to enheder. Det kan beskrives, som en form for elektronisk legitimation, der er til for at beskytte information. Hvis en hjemmesideadresse starter med HTTPS, så kan du regne med, at hjemmesiden i praksis bruger SSL. Desværre er det ikke normalt på ældre hjemmesider.

Men hvorfor er det så dårligt?

Jo, i dag advarer Google, hvis en hjemmeside ikke er SSL-certificeret. SSL har endvidere en betydning for din SEO, ikke kun direkte som en rankingfaktor, men også over tid, da hjemmesiden med SSL-certificering vil virke mere troværdig hos besøgende.
Hvis du vil anskaffe dig et SSL-certifikat, så er det mest simpelt at gøre det via en hjemmesideudbyder.

Summen af kardemommen er altså, at en ældre hjemmeside – udover at give en dårligere brugeroplevelse, som også påvirker din søgemaskineoptimering – har en negativ effekt i forhold til din synlighed på Google.

Ny og moderne hjemmeside

Og hvis vi vender det om: En ny og moderne hjemmeside vil give en bedre brugeroplevelse, samt øget synlighed.
Men hvordan ved du så, om din hjemmeside er for gammel og har behov for en makeover?
Et godt tip er, at se objektivt på din egen hjemmeside. Lad som om, du er en potentiel kunde eller bruger for at bedømme oplevelsen af hjemmesiden. Er den mon en anelse langsom og hvordan står det egentlig til med brugervenligheden?

Eller endnu bedre: Bed en ekspert om at bedømme din hjemmeside.

Og finder du så ud af, at hjemmesiden er dårlig eller gammel, så opdatér den eller udskift den. Din hjemmeside er, som regel det vigtigste platform for din virksomhed online og den bør ikke ligne og opføre sig, som om den er fra 90’erne.

Vi kan også anbefale dig, at prøve nogle af de mange hjemmesidescannere, der findes. De kan udføre en analyse af din hjemmeside med henblik på synlighed, hastighed og mobiltilpasning. Prøv for eksempel Kraks Webtjek.