Din virksomheds hjemmeside er ikke god nok – 4 hurtige tips

Der findes mange forskellige måder, at vurdere om en hjemmeside er god eller dårlig, men i denne artikel vil vi først og fremmest se på sagen ud fra et søgemaskineoptimeringsperspektiv. For selvom din virksomhed har en ny hjemmeside, så kan den stadig have sine fejl.

Svaret på spørgsmålet: “Hvorfor er det dårligt ikke at have en tilstrækkeligt god hjemmeside?” kan virke indlysende, men hvis vi bryder det ned i nogle konkrete punkter, så omhandler det først og fremmest om disse:

  • Dårlig CMS. Din virksomheds hjemmeside ligger på et dårligt CMS. CMS står for “Content Management System” og er måske bedre kendt, som redigerings- eller publiceringsværktøj. Her handler det altså om den platform, som din hjemmeside er placeret på. Et dårligt CMS-system får en dårligere indeksering end andre og det resulterer i dårligere synlighed på søgemaskiner, som Google.
  • Ingen relevante undersider. Det påvirker også din søgemaskineoptimering, hvis din hjemmeside kun består af én side eller hvis der ikke er nok relevante undersider.
  • Forkerte søgeord. Når det drejer sig om SEO og din hjemmeside, så er det vigtigt, at du finder din målgruppe og de mennesker, som rent faktisk er interesserede i din hjemmesides indhold. Når man arbejder med søgeord og SEO er det vigtigt, at ordene har relevans i forhold til din hjemmeside og at der findes data på hjemmeside for søgeordet. Desværre er det ofte sådan, at virksomheder i højere grad fokuserer på et smart hjemmesidedesign, når de burde fokusere på synligheden på Google.
  • SEO. En anden typisk fejl er, at man ikke forstår, at søgemaskineoptimering indebærer et langvarigt arbejde, der fra starten af afhænger af en god hjemmeside for at opnå et optimale resultater.

meta descriptions og meta titles

Hvad kan du så gøre for at skabe en god hjemmeside?

  1. Det, man skal overveje, når man vælger CMS – publiceringsværktøj – er, at man blandt andet skal have mulighed for at optimere meta titles og meta descriptions (se billedet). Det er faktisk helt nødvendigt fra et SEO-perspektiv, at man skal kunne tilpasse disse.
  2. Du bør endvidere have mulighed for at ændre i HTML, dvs. hjemmesidens kodning. Når du har mulighed for at redigere HTML, kan du redigere og optimere rubrikker, undersider, hierarkier og meget mere.
  3. Du skal også kunne gennemføre såkaldte 301-redirects. 301 anvendes eksempelvis, når du skaber en ny produktside, hvor trafikken fra din gamle side skal ledes hen til, men uden at du behøver lukke den gamle side.
  4. Der bør også være en fleksibilitet omkring de interne links. Det er noget, de fleste CMS tillader, men der findes desværre også nogle, der komplicerer det. For eksempel kan et problem være, at man ikke kan lave interne links på billeder, så de bliver klikbare eller at man ikke kan linke internt mellem overskrifterne. Man skal selv på en simpel måde kunne bestemme, hvad der skal linkes, om det er billeder, overskrifter eller i teksten. Interne links på hjemmesiden er nemlig noget, der kan have en stor indflydelse på din SEO.

Nu tænker du måske, hvilke CMS er gode? For at nævne nogle, så findes de blandt andet hos WordPress, Wix og naturligvis hjemmesider hos Krak.