, ,

Digital markedsføring af din virksomhed – ud over Krak

Som kunde hos Krak sørger du for, dine kunder kan finde dig, når de søger lokalt på nettet. Men der er meget mere, du kan gøre for at nå dine kunder digitalt. Her får du et overblik – og nogle spørgsmål, der kan guide dig videre.

I takt med vi lever livet stadig mere digitalt, vokser dine muligheder for at skabe og pleje gode relationer til dine kunder. Digital markedsføring bygger på dialog og interaktion, hvor begge parter taler, og begge parter lytter. Brugt rigtigt, kan det knytte dine kunder tættere til dig.

BLIV EN DEL AF KUNDERNES SAMTALE PÅ NETTET

Den digitale virkelighed betyder, at dine kunder har fået nye vaner, når de køber ind. Det gælder både, hvis de handler som privatpersoner, og når de handler på vegne af en virksomhed.

Købet begynder typisk på nettet, hvor de søger information om det, de er interesseret i. De søger på nettet, læser anmeldelser og kommentarer og spørger om råd i deres sociale netværk. For at blive en del af det, de taler om, er det vigtigt, du allerede dukker op i denne fase.

DIGITALE PLATFORME OG KANALER

Du kan markedsføre din virksomhed på mange digitale platforme og kanaler – for eksempel via hjemmeside, blog, e-mails og apps, på sociale medier som Facebook, Instagram og LinkedIn eller via Google Ads og Bing. Oftest er det en god idé at vælge en kombination, der passer til dine kunders digitale vaner.

det_digitala_ekosystemet_illustration_20150410

HVOR VIL DINE KUNDER MØDE DIG?

Spørgsmålet er, hvor og hvordan du bedst kan møde dine kunder på nettet.

 • For de fleste virksomheder er det fornuftigt at begynde med en hjemmeside eller en Facebook-side – eller begge dele.
 • Du kan blive nem at finde på Google ved at optimere din hjemmeside (SEO) og ved at annoncere med Google Ads. Du kan også supplere dine Google Ads med annoncer hos Microsofts søgemaskine Bing.
 • Arbejder du med design eller mode, eller har du andet at vise, kan Instagram og Pinterest være nyttige. Her kan du f.eks. præsentere dine produkter eller vise det, du er i gang med.
 • Arbejder du på B2B-markedet, er det nok LinkedIn, du skal fokusere på.
 • Eller gør dit budskab sig bedst på video? Så kan YouTube blive omdrejningspunktet for din markedsføring.

Der er mange veje at gå. Derfor har vi lavet en tjekliste, der hjælper dig med at finde din helt egen.

HVORDAN KAN DU BEDST SKABE KUNDER DIGITALT?

Tjek spørgsmålene herunder og bliv klogere på, hvilke digitale kanaler der tjener din virksomhed bedst.

 • Hvad forventer dine kunder, de kan gøre digitalt?

  Vil kunderne booke noget hos dig? Købe dine produkter eller ydelser? Se billeder af dine produkter? Blive inspireret? Eller noget helt andet? Sæt dig i kundernes sted, og giv dem det indhold, der søger – og gør det nemt at handle hos netop dig.

 • Hvordan kan du give dine kunder en god online oplevelse?

  Det har aldrig været nemmere at få en hjemmeside, der både ser godt ud og er nemt at navigere i. Du kan for eksempel opbygge din hjemmeside eller webshop i WordPress. Der findes mange gratis eller billige WordPress skabeloner, du enten selv kan bruge eller få hjælp til af en ekspert. Med WordPress kan du nemt redigere din side efterfølgende.

 • Er du klar til at servicere dine kunder på mobilen?

  Uanset hvor gamle dine kunder er, og hvornår på dagen de vil i kontakt med dig, bliver mobilen vigtigere og vigtigere. Over to millioner danskere går online med mobilen hver dag, og Danmark har det næsthøjeste forbrug i Europa.

  På mobilen kan du overveje, hvad du og dine kunder vil foretrække – en app, et mobilsite eller måske en hjemmeside i responsivt design?

 • Hvilket serviceniveau forventer de?

  Når en kunde kontakter dig, hvor hurtigt skal du da svare? Hvis nogen kommenterer noget, forventer de da et svar fra dig? Når du har åbnet den digitale dør for dine kunder, er det vigtigt, du også afsætter tid til at møde dem der. Mindst en halv time om dagen.

 • Hvad kan give kunderne tillid til din virksomhed?

  Som forbrugere surfer vi på nettet og læser anmeldelser af de produkter eller virksomheder, vi er interesserede i. Men hvordan kan du vinde forbrugernes tillid på dette stadie? Det er en god idé at få dine kunder til at give deres mening til kende, f.eks. gennem et kommentarfelt, vurderinger eller anmeldelser. Du kan også fremhæve kundernes udtalelser på din hjemmeside og vise billeder af dit arbejde.

 • Hvordan finder kunderne frem til dig i den digitale jungle?

  Søgemaskinerne skanner og indekserer alt, der står på din hjemmeside og andre digitale steder som f.eks. Facebook. Derfor er det vigtigt, du tydeligt skriver både firmanavn, hvad du tilbyder, hvordan man kontakter dig osv. Jo bedre, du arbejder med de rette søgeord, jo højere bliver du placeret i søgeresultaterne. Vil du skyde genvej, kan du købe søgeord og annoncer på søgemaskinerne som Google Ads eller Bing annoncer. Du kan også annoncere relevante steder på nettet.

Hvis du mangler et overblik over hvordan din digitale profil ser ud, kan du bruge vores nye værktøj DigitalTjek. DigitalTjek måler din indsats og dine tiltag inden for digital markedsføring – alt fra SEO til Sociale Medier til annoncer på Google og giver dig samtidig et overblik over, hvor godt du har styr på de digitale platforme og hvor der er plads til forbedringer.

Tag testen her: digitaltjek.krak.dk

HUSK ALTID: LYT TIL KUNDERNE

Når du går i gang med din markedsføring, er det altid en god idé at lytte nøje efter, hvad dine kunder efterspørger. Jo bedre du kender deres forventninger, jo bedre kan du matche dem – eller overraske positivt.
Sørg for, din relation bygger på dialog og interaktion, så dine kunder får tillid til dig og altid vil vende tilbage.