Derfor er det vigtigt at have en moderne hjemmeside

I dag er det nemt at finde finde information om en virksomhed. Der er op til flere forskellige kanaler, hvor man kan finde telefonnummer, adresse og nogle steder også beskrivelser om virksomheden. Men faktum er, at 6 ud af 10 potentielle kunder tilgår din hjemmeside for at stifte bekendtskab med dig og for at læse mere om hvad du tilbyder. Derudover er det faktisk helt op til 3 ud af 10, der fortæller, at de ikke vil gøre forretning med dig, hvis du ikke har en hjemmeside. At have en moderne hjemmeside er altså virkelig vigtigt og nu skal vi forklare hvorfor.

Du ejer din hjemmeside

Din hjemmeside er det eneste sted på internettet, som du rent faktisk har fuld kontrol over. Det er den mest officielle informationskilde, der findes om dig og din virksomhed – og du bestemmer hvad der lægges op og hvordan den skal se ud. Helt enkelt har du styringen over, hvordan dit varemærke præsenteres online.

På Facebook, for eksempel, “ejer” du ikke din forretningside. Selvom det er dig der har oprettet den og laver de daglige opslag, så er det i sidste ende Facebook der bestemmer, hvordan siden er sat op og at bjælken i toppen skal være blå. Eller har du eksempelvis en Google My Business profil kan hvem som helst i princippet gå ind og anmode om ændringer for din virksomhed, såsom at den er permanent lukket eller at telefonnummeret er et andet. Og sådan fungerer det ikke med din hjemmeside. Heldigvis!

Husk også at Google altid vil prioritere din mest officielle informationskilde når det gælder rangeringer. Derfor er det ikke kun vigtigt at have en hjemmeside, men at have en hjemmeside der er gennemarbejdet og optimeret for at være synlig.

Din hjemmeside er mere end bare information

Hjemmesiden er altså, som sagt, det eneste sted online, som du reelt har ejerskab over og som du kan kontrollere. Men der er nogle ting du skal tage højde for når det gælder om at fange modtagerens interesse for din hjemmeside. Kunderne kræver nemlig hastighed på hjemmesiden. Hvis din side indlæses langsomt, mister du kunderne. I et studie foretaget af Google fremhæver de, at hvis siden er mere end 3 sekunder om at åbne op, så vil hele 53% af de besøgende forlade siden. At have en hjemmeside der loader hurtigt, er altså noget der skal prioriteres.

Og en hjemmeside er mere end bare information om din virksomhed. Du skal nemlig også tænke på teknikken bag hjemmesiden. I dag er der flere der der bruger Google på deres mobil end på deres computer. Derfor skal hjemmesiden bygges således, at den er mobiltilpasset. Det skal altså ikke være nødvendigt at zoome ind på siden for at forstørre teksten eller se et billede når man åbner hjemmesiden fra en mobil. Den skal være nemt tilgængelig fra mobilen. Derudover skal du også sørge for at din hjemmeside er sikret med det, der hedder et ssl-certifikat. Det er et certifikat du kan købe hos din udbyder, som gør, at de informationer der indtastes på din hjemmeside, eks. hvis en bruger udfylder en kontaktformular, er sikret.

Så med en moderne og tilpasset hjemmeside kan du styre hvordan din hjemmeside tager sig ud på søgemaskinerne og hvor nem den er for dine kunder at tilgå. Med en hjemmeside behøver du ikke bekymre dig om Facebooks og Googles regler – du bestemmer helt selv!

Vil du se hvordan din hjemmeside performer?

Kundeoplevelsen

Dine kunder tilgår din hjemmeside for at sammenligne virksomheder og tilbud. Og præcis som Google, opfatter dine kunder også din hjemmeside som den mest tillidsfulde. Derfor skal din hjemmeside være gennemtænkt, opdateret og let tilgængelig. Du kender det sikkert fra dig selv – hvis du har besøgt en hjemmeside, der ser gammel ud, med slørede billeder, stavefejl og meget sparsom tekst om virksomheden og produkterne, så er man mere tilbøjelig til at gå ind på en anden hjemmeside, der ser pæn ud og som kan oplyse dig om de ting du gerne vil vide og som har gode billeder, og måske endda også videoer af produkterne. Det kan også være en god idé at arbejde med at besvare eventuelle købsspørgsmål og produktspørgsmål, allerede når kunden er på din side, så du gør det nemt for dem at tage besluningen.

Og hvis de så har nogle spørgsmål alligevel, skal det være nemt at komme i kontakt med dig. Det kan faktisk gøres så nemt som at have en decideret side med dine kontaktoplysninger og åbningstider. Også er en hjemmeside selvfølgelig en rigtig smart måde at markedsføre dine produkter og services.

I webinaret nedenfor taler vi meget mere om gode hjemmesider.