,

Danskerne kører stadig ikke langt med den digitale indkøbsvogn

Klik, klik, klik – så er dagens indkøb klaret uden at starte bilen, stå i kø ved kassen og slæbe poser hjem til køleskabet. Man skulle tro, det kunne friste danskerne, der generelt er langt fremme i den digitale sko. Men nej, en ny undersøgelse fra Krak viser, at vi stadig foretrækker at se og mærke varen i virkeligheden, før vi køber.

Vi vil se og mærke, før vi køber

Blot otte procent af danskerne foretrækker at købe produkter som gulerødder, rugbrød og mælk på en dansk hjemmeside. Det er kun en enkelt procent mere end i 2014, 2013 og 2012. Det viser en undersøgelse af danskernes produktsøgning og produktkøb, Eniro Danmark nu har fået foretaget for fjerde år i træk.

Selvom nogle dagligvarebutikker på nettet melder om voksende omsætning, er der kun sket en lille stigning i, hvor mange danskere der har prøvet at skifte den fysiske køledisk ud med den digitale. I 2015 har kun 16 procent gjort forsøget mod 13 procent i 2014. Og over halvdelen siger, at de kun sjældent køber ind på nettet.

Københavnerne klikker flest indkøb i kurven

Set i forhold til danskernes flittige brug af digitale medier kan det overraske, at udviklingen ikke går hurtigere. En anden pudsig detaljer er, at det især er københavnerne, der køber dagligvarer på nettet. I hovedstadsområdet har 24 procent klikket dagligvarer i kurven, mens det kun gælder 12 procent af nordjyderne og 8 procent af vestjyderne. Og det er selvom afstanden til dagligvarebutikkerne generelt er meget kort i hovedstaden.

En forklaring kan selvfølgelig være, at det er lettere at få bragt varer ud i København. Men i Jylland er der til gengæld flere kilometer at spare i bilen.

Det lille paradoks giver undersøgelsen ingen forklaringer på. Men vi tjekker nethandlen igen næste år, og indtil da kan vi jo fundere over forklaringen.

Hvordan du kommer i gang med annoncer på Facebook