,

At drive trafik eller konverteringer med SEO

Mange firmaer lægger for meget vægt på trafikken til deres hjemmeside, når de i stedet skal se på antallet af konverteringer. Med en velstruktureret SEO-strategi kan du garantere en jævn strøm af besøgende til din hjemmeside, som også agerer på den måde du ønsker.

Lad os sige, at du har en SEO-optimeret hjemmeside, der får en jævn strøm af trafik. En del af denne trafik bliver så konverteret til kunder. De ringer for at bestille dine produkter, booke en tid via dit bookingværktøj eller køber noget i din webshop. Med andre ord kaldes dette konverteringer. Men – og det er vigtigt – et salg er en konvertering, men ikke alle konverteringer er et salg.

Din søgemaskineoptimering bør have dette som mål

Overskriften på dette afsnit er “At drive trafik eller koverteringer” og der er en vigtig forskel mellem disse. Alt for mange, som arbejder med online markedsføring, stirrer sig blinde på, om trafikken til hjemmesiden stiger eller falder. Men så overser du noget meget vigtigt: konverteringer.

Målet med din SEO bør altid være, at øge antallet af konverteringer. Så hvis trafikken samtidig øges er det positivt og sandsynligvis en bieffekt.

Kvantitet vs. kvalitet

Du har en række forskellige sider på din hjemmeside, som du følger tæt i Google Analytics. En af disse sider er et sjovt ‘Gør det selv’ blogindlæg, der er blevet spundet på Google og altid leverer en jævn strøm af trafik. En del af disse besøgende bliver og kigger på din hjemmeside, men gør ikke mere. De klikker ikke videre på din side og de kontakter ikke din virksomhed ved at klikke på din ‘Book nu’ knap. Nogle hopper endda ud lige efter, at siden er indlæst og har set at det ikke var noget for dem. En anden side på din hjemmeside er ikke tilstrækkeligt opdateret, men den ligger der og giver enkelte besøgende. Disse besøgende bliver dog længere på din side og vælger at klikke videre til din prisliste eller menu, booker en tid eller udfylder en formular. Hvilken af disse besøgende vil du egentlig have? Kvantitet, dvs. trafik eller kvalitet, dvs. konverteringer.

Som sagt , så bør målet med din SEO altid være at øge konverteringer. Konverteringer kan være forskellige afhængigt af virksomheden, fra klik videre til en anden side til at købe i webshoppen.

Så hvad skal du tænke på for at øge dine konverteringer?

Der er lidt forskellige indgange her, men en vigtig ting er at fokusere på de rigtige søgeord. Hvis din trafik finder dig på grund af en søgning, der er irrelevant for dit brand, så har du optimeret forkert. Læg en strategi for dine søgeord og arbejd regelmæssigt med dem på din hjemmeside. Hvis du fx. er tømrer, som af og til maler, men kun ønsker trafik, som vedrører dit tømrerarbejde, så er det vigtigt ikke at optimere, så du får besøgende på udkig efter en maler. Tænk på det sådan her, at hvis du har en frisørsalon, så sætter du ikke et skilt med ‘Familieterapeut’ op foran din salon.

En anden vigtigt ting er, at sikre en god struktur på din hjemmeside. En god struktur vil guide dine brugere på en måde, som du ønsker og som giver mening for den besøgende. Hvis dine besøgende ikke finder hvad de søger, uanset om det er produkter eller informationer, så er der stor risiko for at de ikke kommer igen, som besøgende. En god struktur vil også hjælpe Google med at forstå din hjemmeside.

Hvad er så en god hjemmesidestruktur? Det kan se således ud: hjemmeside, kategorier, underkategorier, individueller sider og blogindlæg osv. Det er vigtigt hele tiden, at tænke på brugervenligheden på din hjemmeside – alt fra mobiltilpasning til tydelige menuer og knapper.

Sådan øger du dine SEO-konverteringer:

  1. Søgeord: Opret en strategi for dine søgeord. Brug værktøjer, som Google Search Console til at finde de rigtige søgeord til din virksomhed. Optimér din hjemmeside baseret på disse søgeord.
  2. Hjemmesidestruktur (besøgende): Vejleder dine brugere med en brugervenlig hjemmeside. Dine besøgende vender tilbage til hjemmesider, der er let at navigere i.
  3. Hjemmesidestruktur (Google): Søgemaskiner, som Google forstår din hjemmeside bedre, hvis den har en klar struktur. Jo bedre Google forstår din hjemmeside, desto bedre er det for din relevans.