,

Apple vs Facebook | Nu bliver det sværere at annoncere på Facebook

Det ser ud til, at der kører en kold krig mellem to af verdens største tech-giganter. I det ene hjørne af ringen finder vi Apple og i det andet Facebook. Men hvad handler det egentlig om og hvad sker der med onlineannoncering, når spillereglerne pludselig ændres?

Apples operativsystem, iOS, opdateres konstant med alt fra fejlrettelser til nye funktioner. Ved hver ny opdatering bliver det også klart, at Apple strammer skruerne lidt mere for de apps og tjenester, der forsøger at få adgang til dine personlige oplysninger.
Sidste år præsenterede Apple den nyeste version af sit operativsystem: iOS 14. Og iOS 14 er ingen undtagelse med hensyn til, at stramme skruerne – så meget, at Facebook har følt sig tvunget til, at reagere på disse planlagte ændringer.

Udfordringer med at annoncere på Facebook

Så hvad sker der egentlig og hvorfor skal du, som ejer af en lille virksomhed bekymre dig?
Helt enkelt betyder iOS 14, at annoncering på Facebook vil blive sværere.

Hvorfor? Apple har i overensstemmelse med deres rammer for AppTracking Transparency lanceret sin seneste opdatering, som ganske drastisk vil gøre det vanskeligere for Facebook, men også andre apps, at spore alle typer konverteringer, der finder sted via dine apps, fx. appinstallationer, konverteringer eller hvis nogen klikker på noget på din hjemmeside.
Normalt bruger apps alle mulige funktioner til at spore brugeren og dermed være i stand til, at vise tilpassede annoncer.

For Facebook kan processen se sådan ud: En af dine kunder ser en annonce for et par fine sko i en app. Kunden klikker på annoncen og browseren sender kunden til hjemmesiden og derefter køber kunden skoene. I normale tilfælde ville dette have ført til, at Facebook-pixel sendte data tilbage til Facebooks Ads Manager. Data, som Facebook derefter kan bruge til at optimere dine fremtidige annoncer.

Med den næste iOS-opdatering vil kunden i stedet blive mødt af en dialogboks, der spørger om fx. Facebook må spore din onlineaktivitet mellem forskellige apps og hjemmesider. Der er en stor risiko for, at et flertal af brugerne sandsynligvis vil sige “nej, du må ikke følge mig.” Og jo flere der fravælger sporing på iOS, desto mere vil annoncetilpasning og effektivitetsrapportering være begrænset for både app- og webkonverteringshændelser via Facebook-pixel.

Påvirker Facebooks AI-optimering

På den ene side er det vigtigt, at holde styr på, om dette rent faktisk påvirker din annoncering og i så fald på hvilken måde. For eksempel, hvis du ikke arbejder med app-downloads eller Facebook-pixel, vil du ikke blive påvirket ret meget.


Der er hovedsageligt tre måder, hvorpå ændringen vil påvirke din annoncering:

  1. Facebook modtager færre data, når færre vælger at dele. Hvilket igen betyder, at Facebooks AI-optimering bliver dårligere.
  2. Annoncering bliver dyrere pr. resultat, fordi du når ud til færre personer.
  3. Annoncerne kan ikke være lige så personlige og dermed mindre relevante og effektive.

Så hvad gør Facebook ved dette?

Facebook kommer også med nogle forslag. Det handler primært om nogle opdateringer, du kan forsøge via Facebook Events Manager. Vi anbefaler, at du kigger på (klik på linket). Facebook har også opdateret Business Manager med information om den kommende ændring.

Facebook Business Manager

Det er vigtigt at huske, at dette ikke betyder, at det vil være umuligt for en annoncør på Facebook at opbygge gode og smarte målgrupper. For eksempel kan du stadig bruge kundelister eller oprette annoncer baseret på data oprettet på Facebook. Det vil dog sandsynligvis skabe udfordringer i 2021.

Se vores webinar for mere information eller hold øje med annoncering.krak.dk for mere information i løbet af året, da vi garanteret vender tilbage til dette emne.