,

Amazon SEO og Amazon Ads – hvordan fungerer det?

reading book about digital marking on the grass

Er din virksomhed synlig på Google, Facebook eller Krak? Så ved du nok allerede, at der findes forskellige måder og tiltag, der kan gøre dig mere synlig. Men hvordan gør du på Amazon? Svaret er: Amazon SEO og Amazon Ads.

SEO på Google og Amazon handler i bund og grund om det samme – at du ved at påvirke algoritmer kan give dine produkter og dit varemærke mere synlighed, uanset om det handler om en hjemmeside i Googles søgeresultater eller et produkt på Amazon.

SEO på Google handler om, at påvirke Googles algoritmer på forskellige måder, så man får en bedre placering i søgningen. Det kan gøres ved hjælp af flere forskellige værktøjer, lige fra at arbejde med links, til at bearbejde indholdet på din hjemmeside. På samme måde arbejder Amazons algoritmer, dvs. at du kan udnytte dem på bedste vis ved at påvirke dem, så dine produkter får en bedre placering.

Men her slutter så også lighederne mellem Google og Amazons SEO.

Amazon SEO prioriterer produkter

Hvis vi først og fremmest ser på Google, så ved vi, at en søgning på Google oftere er længere fra en købsbeslutning end en søgning på Amazon er. Google er lidt ligesom, at besøge et indkøbscenter eller som at køre forbi Rødovre Centrum, mens Amazon er det samme, som at du er trådt helt ind i butikken.

Google har ikke kun ét formål, på samme måde som Amazon har det formål, at levere e-handel. Googles fokus er bredere og retter sig mod brugerens “Jeg vil vide”, “Jeg vil lave” og “Jeg vil købe”-øjeblikke. Googles algoritmer er på den måde tilpasset til at besvare sådanne spørgsmål og behov.

Amazons SEO er derimod fuldt ud fokuseret på, at maksimere opmærksomheden af produkt X fremfor konkurrentens produkt Y. Og lige netop den form for optimering kan du opnå på flere forskellige måder.

Gode priser rangerer højere

Pris er et eksempel på en kategori, som Amazon belønner. Mange fysiske butikker kæmper hårdt i dag, fordi de konstant skal konkurrere mod e-handlen, som presser priserne helt i bund. Amazon er desværre ikke anderledes. Har du en højere pris end konkurrenterne på Amazon, så vil det påvirke din synlighed på Amazon. Forsøg derfor altid at slå eller i det mindste matche konkurrenternes priser.

Når du arbejder med søgemaskineoptimering på Amazon, er det vigtigt at have in mente, at Amazon kun fokuserer på én ting: sine købere og at sælge ting til køberne. Amazon rangerer dermed produkter baseret på, hvor stor chance der er for køb. Og jo mere populært produktet er, desto bedre rangerer det.

Udover prisen, så findes der også en masse andre optimeringsfaktorer, som direkte eller indirekte kan påvirke din synlighed på Amazon. Det er eksempelvis vigtigt, at skrive en optimal titel på dit produkt og at du sørger for, at få detaljer, som varemærke, produktets navn, materiale, farve, antal m.m. med i teksten.

Selvfølgelig både kan og skal du annoncere på Amazon

Du bør også sørge for, at benytte dig af gode og stilfulde billeder af produktet, da det kan få potentielle kunder til, at blive længere ved dit produkt. Kort fortalt vil det sige, at jo bedre indhold, du har om dit produkt, desto mindre er risikoen for at du får en høj bounce rate. Med andre ord: Indholdet på din side skal sigte efter at være præcis det, som kunden søger, så vedkommende bliver hængende uden at klikke sig videre på Amazon. Dette vil i sidste ende komme til at gøre underværker for din SEO.

Endnu vigtigere for din SEO er det at foretage research om, hvilke nøgleord, som passer til netop dit produkt. Amazon vil nemlig bortfiltrere dit produkt, hvis dets nøgleord ikke anses, som værende relevante for søgningen.

Samtidigt med, at du arbejder med din SEO, er det en god idé også at se nærmere på Amazon Ads. Det er nemlig en god genvej til at komme foran konkurrenterne og udnytte platformen maksimalt. Selvfølgelig både kan og skal du annoncere på Amazon på samme måde, som du forhåbentlig allerede gør på Google og Facebook. Ud fra et markedsføringssynspunkt er det nemlig sjældent en god idé, at satse alt sit krudt på en enkelt platform. Med Amazons lancering i Skandinavien har du dermed fået en strålende mulighed for at se på, hvordan annonceringen på Amazon kan passe ind sammen med dine øvrige kanaler.

Sådan fungerer Amazon Ads

Mens Amazon SEO fokuserer på din organiske rangering, så handler Amazon Ads om betalte annoncer. Gennem Amazon Ads kan du betale dig til, at enkelte produkter får større synlighed. Du kan også betale for større synlighed for dit varemærke og en større række af produkter. På Amazon kan du læse mere om annonceringsmuligheder som display, video ads og sponsorerede produkter. Et tip er, at se nærmere på en in-house-butik. Amazon Stores er gratis og det giver dig mulighed for, at vise dit produkt og varemærke frem på en separat underside på Amazon. Det er en smart måde for dem, som gerne vil skabe mere brugervenligt og tiltalende indhold.

Held og lykke