,

Amazon lancerer i Skandinavien

amazon i sverige

Mange har stillet sig selv spørgsmålet om, hvad der vil ske, når Amazon lanceres i Sverige i efteråret og endnu flere frygter svaret. En ting er helt sikkert – Amazon vil ændre den måde, vi markedsfører os på. Og for de virksomheder, der følger med på udviklingen, kan det betyde en utrolig mulighed.

Hvad er Amazon?

Amazon er verdens største e-handelshjemmeside og er sammen med Google, Facebook og Apple en af de 4 største giganter, der fuldstændig dominerer onlineøkonomien. På Amazon kan du købe alt og som iværksætter kan du sælge dine varer direkte på platformen og få adgang til et stort marked, der ellers ville have været svært for en lille virksomhed at nå.

Hvad betyder Amazons lancering?

På kort sigt har vi mulighed for at købe og sælge ting gennem vores naboland, men det vil ikke have nogen større indvirkning på danske forbrugere. Det er mere interessant, at se den svenske lancering, som et blik i krystalkuglen af, hvad vi kan forvente. Præcis hvad det vil betyde er naturligvis umuligt at sige, men i værste fald vil det kunne knuse mange fysiske butikker og webshops..

Hvorfor skal du bekymre dig?

Nå et stort marked

Platformen gør det let for mindre virksomheder, at nå ud med deres produkter, der ellers aldrig ville være havnet foran et så stort antal kunder. Du får boostet din online tilstedeværelse fra den store platform, der gør det lettere at blive set på Google, når nogen søger efter dit produkt.

..men det bliver også sværere at brænde igennem i det enorme sortiment

Næsten uanset hvad du sælger, bliver du nødt til at konkurrere mod en hel flok andre. Konkurrencen gør det ekstra vigtigt, at arbejde med SEO på Amazon, så produktet er det, der kommer op foran konkurrenternes og Amazons egne produkter.

Klikpriserne stiger

Det gigantiske udvalg af produkter, der følger med lanceringen af Amazon, skal have plads online. Så vi vil se en digital trafikprop, hvor Amazon tager plads blandt alle de sider og produkter, der er online i dag.

Ved tidligere lanceringer har Amazon arbejdet aggressivt med annoncer på Google (Google Ads), hvilket de sandsynligvis også vil gøre nu, når de lanceres i Sverige.

Alt i alt betyder det, at klikpriserne potentielt stiger lidt overalt, hvilket kan påvirke dig og din virksomhed.

SEO

Amazons enorme sortiment af produkter sammen med, hvor mange besøgende de har på deres mange sider, giver hjemmesiden et forspring på Google, der ikke kan kimses af.

Google rangerer Amazon virkelig højt og det vil gøre det sværere for den lille lokale hjemmeside at blive set, når nogen googler noget, som Amazon sælger eller tilbyder – og det vil groft sagt være det meste, da de sælger utroligt mange produkter.

Hvad kan du gøre nu?

Forberedelse er nøglen

Selv nu kan det være smart at begynde at læse om, hvordan man kommer højt på Amazon. Ved at holde styr på, hvordan det udvikler sig i Sverige, kan du udarbejde forskellige strategier, som du kan teste, når e-handelsgiganten kommer til Danmark.

En sådan strategi kan være kun at udbyde dine bedst sælgende produkter på Amazon, mens du holder alle andre på din egen hjemmeside. På denne måde bruger du giganten til de produkter, du ved er populære og hvad folk leder efter, mens du på din egen hjemmeside kan tilbyde et større udvalg af produkter, der ikke er så populære og dermed ville have været sværere, at konkurrere med på Amazon og som ikke vil være i så stor konkurrence med Amazons produkter og dermed er nemmere, at rangere på.

Surf med bølgen i stedet for imod den

Amazon kan være en rentabel mulighed, hvis du bruger platformen på en smart måde. At forsøge at modvirke eller undgå giganten vil være vanskeligt og vil sandsynligvis ende med dyrere omkostninger for et dårligere resultat af det, du gør i dag.

Og for at toppe det hele, vil du få en masse grå hår, hvis du prøver at arbejde mod platformen i stedet for med den.

Sats ikke alt på én og samme annonce-hest

Selvfølgelig kan og SKAL du annoncere på Amazon – ligesom på Google og Facebook. Det er en god genvej til at komme foran konkurrenter og for at bruge de forskellige annonceringsmuligheder maksimalt. Det er sjældent en god idé, kun at investere i én platform. Det vil derfor være en god mulighed at gennemgå, hvordan reklame på Amazon kan passe ind i dine andre kanaler.