, ,

AI for små og mindre virksomheder

Artificiell intelligens. Science fiction er i dag blevet til virkelighed. Hver dag udvikles der nye spændende AI-løsninger, som kan hjælpe virksomheder i hverdagen. I den følgende artikel ser vi på, hvordan AI kan hjælpe dig. 

Da internettet brød igennem påvirkede det den måde, vi arbejder på, det ændrede virksomheder og roller. Nye brancher opstod og mange job ændrede sig (eller forsvandt). Er det en lignende situation vi nu står over for, når AI udvikler sig i rasende fart. Som virksomhedsejer er det vigtigt at være opmærksom, når det kommer til digital innovation og forandring. En ændring i Google-annoncering kan have en negativ indvirkning på dine Google Ads, en ny influencer på sociale medier kan vise sig at være redningen af ​​din leadgenerering. AI er på ingen måde anderledes.

Vidste du for eksempel, at AI bruges til: e-handel, marketing, websøgninger, digitale personlige assistenter, automatiske oversættelser, biler, cybersikkerhed, sundhed og sygepleje, transport, produktion og administration.

Med AI kan du, som virksomhedsejer blandt andet spare tid

Med AI kan du nå mere på kortere tid, men du kan også spare tid ved at lade AI-robotter overtage monotone og gentagne opgaver.

Med AI kan du automatisere tidskrævende opgaver og i stedet fx. lad robotten analysere store mængder data, håndtere dine fakturaer eller automatisere administrative opgaver. AI kan også hjælpe dig med at skabe nyt og SEO-tilpasset indhold til din hjemmeside og strømline kontakten med dine kunder, mere om det nedenfor.

Sænk dine omkostninger

Ved at ansætte en AI-assistent, der håndterer gentagne opgaver, skærer du i unødvendige omkostninger og kan i stedet fokusere på de dele af din virksomhed, der genererer indtægter. Måske en chatbot kan hjælpe dig med visse dele af kundekontakten, så du ikke skal spilde tid og penge på at besvare telefon og mails?

Forbedr kundeservice

AI kan hjælpe din virksomhed med at skærpe kundeservicen på flere måder. Det kan være at analysere kundeadfærd for at kategorisere forskellige supportspørgsmål. Dette vil føre til bedre kundeservice, da du allerede tidligt fanger (og forstår) kundernes behov. Udover dataanalyse kan AI forbedre din kundeservice med fx chatbots (automatiserede programmer, der kan besvare almindelige spørgsmål og løse almindelige problemer), stemmegenkendelse og automatiserede telefonopkald fot at løse simple problemer og oversættelser (for at tilpasse kundeforespørgsler til det sprog, der tales af kundeservicepersonalet). Leadoo er et eksempel på en virksomhed, der arbejder med chatbots til både kundeservice og leadgenerering.

Udvikl dit indhold

Med virtuelle assistenter, som Chat GPT eller SEO.ai kan du hurtigt og let skabe nyt, søgemaskineoptimeret indhold til din hjemmeside. Har du brug for en side med “ofte stillede spørgsmål” eller vil du oprette en underside, der forklarer detaljer om din virksomhed (fx tips og tricks, som kunderne vil sætte pris på)? Med AI kan du bruge specifikke spørgsmål til at skabe spændende nyt indhold, tilpasset Googles algoritmer. Snart vil du have en hjemmeside med en masse spændende og brugbar information, der tiltrækker nye kunder og som søgemaskinerne er vilde med.

Forbedr din sikkerhed

AI kan bruges til at analysere store mængder data og identificere trusler og sårbarheder i dit system. På den måde beskytter du din virksomhed mod cyberangreb ved hjælp af AI-baserede løsninger. Med AI kan du også identificere unormal adfærd og overvåge systemer døgnet rundt. På den måde mindsker du risikoen for menneskelige fejl og øger effektiviteten af ​​dit sikkerhedsarbejde.

 

Lille ordliste:

AI: forkortelse for artificiell intelligens (kunstig intelligens). AI er en maskines evne til at vise menneskelignende træk, såsom ræsonnement, læring, planlægning og kreativitet Intelligent Automation: er en kombination af kunstig intelligens (AI) og robotprocesautomatisering.

RPA: Robotic Process Automation, også kaldet RPA, er en teknologi, der automatiserer forretningsprocesser og rutineopgaver for at gøre det lettere for medarbejderne at bruge tid på vigtige opgaver og andre ting af værdi.