Planlægning af din online markedsføring

online tools

Planlægning af din online markedsføring
Her er en guide til hvordan du kan planlægge din online markedsføring

En plan for din markedsføring kan hjælpe din virksomhed med at nå specifikke mål gennem online marketing kanaler, hvor du planlægger indholdet. Det sparer dig tid, giver dig overblik og ensarter kommunikationen. Og hvis du holder dig til dine planer, kan det i sidste ende hjælpe dig til kontinuerlig vækst.

Som ejer af en lille eller mellemstor virksomhed, kan det være meget svært at jonglere med alle bolde i luften på en gang. Særligt når man skal stå for både marketing, økonomi, HR og alle andre områder. Det kan også være, at du er ansat som marketingansvarlig i en lille eller mellemstor virksomhed, hvor du har en masse projekter, men ikke rigtig har overblik over.
Og mange af disse projekter, er med stor sandsynlighed digitale projekter og opgaver. Forbrugere og virksomheder er næsten altid online og på farten – og derfor vil du gerne kunne nå dem, dér hvor de befinder sig.
Heldigvis er der værktøjer der kan hjælpe dig med det. Det første værktøj vi vil præsentere, er Trello.
Helt kort er Trello et samarbejdsværktøj, der organiserer dine projekter i kategorier. På én gang fortæller Trello dig, hvad der arbejdes med, hvem der arbejder på hvad, og hvor noget er i en proces.
Trello fungerer på samme måde som en helt almindelig tavle med en masse post-it’s. På disse post-it’s kan du se hvem der arbejder med hvad, hvor langt de er i processen og du kan da også se se yderligere informationer som beskrivelser af opgaven, deadline samt tilknyttede filer fra eksempelvis Excel. Også kan man gøre hver opgave lækker at kigge på ved at tilføje billeder, som visualisere opgaven.
Forestil dig nu, at du kan tage tavlen med dig på din smartphone og at du kan få adgang til det fra enhver computer via internettet.

Det andet værktøj vi vil præsentere dig for, er et online planlægningsværktøj til sociale medier. Værktøjet Later kan hjælpe dig med at strømline din kommunikation på medier som Instagram, Facebook, Twitter og Pinterest. Du kan gratis tilknytte 1 konto, men skal du tilknytte flere, skal du betale for det. Og hvorfor skal du bruge Later eller en anden online social media kalender i stedet for et velkendt Excel ark?
Grunden er simpel: Later er super smart!
I de fleste sociale medie kalendere, herunder også Later, kan du planlægge og oprette alle dine sociale indlæg fra én central indholdskalender på tværs af platforme og tidszoner. Og det rigtig smarte, og det som er den store forskel i forhold til eks. Excel, er at du automatisk kan publicere dine indlæg på dine kanaler. Dét er smart.
Med en online social media kalender vil du virkelig se betydning af “work smarter – not harder”! Når du har en kalender, kan du tilføje indhold til den i og klargøre dit indhold til flere uger frem i tiden – og indholdet postes automatisk!

TIP: Når du opretter din indholdskalender første gang, så prøve at samle materiale, så du kan planlægge en hel måned ud i fremtiden.

Når du har oprettet dine kalendere og påbegyndt arbejdet i dine online projekt planlægningsværktøjer, er det vigtigt at du holder fast i at bruge dem. Selvfølgelig skal du lige give dig selv noget tid til at finde ud af værktøjerne, lære dem at kende og finde en arbejdsrytme, der passer dig. Men i sidste ende, vil kontinuerlig brug af værktøjer, som vi har nævnt her, kunne frigive en masse tid samt sørge for en jævn vedligeholdelse og opdatering af dine kanaler, hvilket vil kunne give din virksomhed et boost i forhold til mere trafik og bedre placering på søgemaskinerne.
Hvis du vil tjekke hvordan det står til i forhold til dine informationer på diverse kanaler, kan du tage et WebTjek!