Sådan lykkes du som mindre virksomhed med din markedsføring online

Hvad skal du gøre for at blive hørt og set som mindre virksomhed online? Her er fem trin, der
hjælper dig til at lykkes.

Mindre virksomheder konkurrerer ofte mod store foretagender med enorme markedsføringsbudgetter. Og selv hvis du er i en branche uden stærke konkurrenter kan det være svært, at blive hørt gennem den massive informationslarm. Men der er nogle gyldne regler du kan forholde dig til, som vil give dig de bedste muligheder for at lykkes.

1. Skab det rigtige indhold

Udtænk en tydelig strategi til at opbygge dit brand. Hvad gør din virksomhed unik? Hvad vil du formidle? Opbyg din kommunikation ud fra det. Du har nogle budskaber – del dem. Kommunikationen skal være ærlig, direkte og ægte – det fungerer bedre end propaganda. Skab indhold, som passer til det, du vil sige og din virksomhed. Lad være med at starte en blog, bare fordi andre gør det – start den, fordi du har noget at sige, som passer til formatet. Det er værd at tænke en ekstra gang over, hvad du udtrykker og hvordan. Forsøg at gøre indholdet kommunikativt, kort og konkret og formidl det, så det åbner op for en samtale. En middag, hvor gæsterne taler med hinanden og udveksler synspunkter, er hyggeligere end den, hvor en af gæsterne hele tiden taler om sig selv.

2. Forstå de digitale kanaler

Du skal forstå de forskellige kanaler, om det så er Facebook, Instagram, LinkedIn eller Google. Jo dybere kendskab du har, desto større sandsynlighed er der for, at du lykkes med at nå igennem på dem. Digitale platforme styres af komplicerede regelsæt skrevet i kode, kaldet algoritmer. Forstå hvad algoritmerne på de forskellige platforme kan og hvordan de måler? Hvilket indhold præmieres? For eksempel kan Google ikke lide, når annoncører skriver ”klik her” og hvis du ikke har søgeord, der matcher dit indhold, er det forgæves. Hos Facebook, som sidder på enorme mængder information om deres kunder, gælder det om at definere sin målgruppe og bagefter nå den gennem gennemtænkte valg, samt at bestemme sig for, hvad man vil med sin markedsføring: Få trafik til hjemmesiden? Besøgende i butikken? Kendskab til dit brand? Det gælder ganske enkelt om at opbygge viden om de forskellige kanaler og hvordan de fungerer. Det er ikke nok bare at have en god og flot annonce. Du er nødt til, at vide hvordan og hvor du skal bruge den. Det er ikke nok, at købe den bedste værktøjskasse, for at kunne bygge noget. Du skal også bruge værktøjet i kassen.

3. Vigtigheden af SEO på den rigtige måde

Google SEO er konstrueret til at opløfte sider af høj kvalitet. Din hjemmeside skal derfor have indhold, som er relevant og af høj kvalitet. Skriv til mennesker, ikke maskiner. Du skal have relevante søgeord i brødteksten, beskrivelserne og overskrifterne, men det skal ske på en naturlig måde. Det nytter ikke bare at gentage ordene flere gange. Så kan læserne og søgemaskinerne ikke lide teksten og din side vil dale i søgeresultaterne. Men du skal ikke kun fokusere på tekst. Også billeder, links og videoer er noget søgemaskinerne kan lide.

4. Struktureret data

Nu bliver det lidt mere teknisk. Googles algoritmer scanner internettets hjemmesider og laver hurtige analyser af data på hver side. Ud fra dem kategoriserer de siderne. Struktureret data går ud på at tydeliggøre for algoritmerne, hvad det er, de ser. Det er helt enkelt kode,som giver robotterne flere oplysninger om teksten, de læser og som for eksempel fortæller Google, at det her er et klokkeslæt eller det her er en adresse og så videre. Struktureret data muliggør også, at din side kan fremsøges med stemmesøgning – en metode, der stadigt bliver mere populær, når man søger efter noget. Ved at anvende struktureret data gør du det simpelthen nemmere for Google at finde ud af, hvad din side handler om. Derudover giver det dig mulighed for at blive synlig i ”rich results” – altså blandt de søgeresultater, som vises på den første resultatside med billeder og ekstra tekst.

5. Mist ikke dine kunder online

Når det er lykkedes dig, at få besøgende ind på din hjemmeside, gælder det om ikke at miste dem. I følge et studie er høje priser og negative kundeanmeldelser de almindeligste årsager til, at potentielle kunder fravælger en virksomhed online. Men årsag nummer tre, fire og fem handler alle om informationer eller snarere om fejlagtige informationer. Det er virkelig vigtigt, at udtrykke sig direkte, tydeligt og korrekt. Hvis oplysningerne på hjemmesiden ikke stemmer overens med det, der vises i en annonce eller på Google eller hvis et telefonnummer eller et link ikke virker, så mister kunderne tilliden og du mister salget. Vær omhyggelig med al information og sørg for, at det stemmer overens.

Alle disse trin kan du med lidt selvstudie klare selv. Men hvis du foretrækker, at få hjælp og sparring, har vi hos Krak har en række forskellige værktøjer, der kan hjælpe dig. Uanset hvad du vælger at satse på, skal du først og fremmest satse på en god mobiltilpasset hjemmeside, som er et af dine vigtigste værktøjer for at lykkes med din online markedsføring.

Start med at teste din hjemmeside gratis med vores NetTjek!