7 råd til lancering af et nyt produkt

Skal du lancere et nyt produkt eller en ny tjeneste, er det naturligt at du ønsker at skabe opmærksomhed omkring din lancering. Du skal helst nå ud til den rette målgruppe, som vil finde dit nye produkt eller din nye tjeneste interessant. Dog er der i dag firmaer, som kæmper om at skabe opmærksomhed fra de samme målgrupper – vi giver dig 7 gode råd, som hjælper dig til en succesfuld lancering.

Start tidligt

Hverdagen kan blive hektisk, og vi skal nå mange ting på kort tid. Derfor er det sværere for dig, at få spredt nyheden om din lancering ud, hvis du starter sent. Skal du eksempelvis have presseomtale, nytter det ikke noget at sende pressemeddelelsen ud dagen inden. Start derfor tidligt, og lav en plan over hvornår du vil kommunikere til journalister, bloggere og stjerner på sociale medier.

Opbyg interesse

Opbyg langsomt en interesse for lanceringen af dit produkt eller din nye tjeneste ved, at fortælle lidt ad gangen over en længere periode. Start med at opbygge interessen 6-8 uger før lanceringen, og giv flere og flere oplysninger i takt med at lanceringsdatoen nærmer sig.

Giv tidlig adgang

Lad nogen prøve dit nye produkt eller din nye tjeneste før din lancering. Det kan enten være nogle eksisterende kunder, andre i din målgruppe, bloggere eller de såkaldte ”influencers” på sociale medier. Ved at give tidlig adgang, kan du skabe opmærksomhed op til din lancering.

Involver samarbejdspartnere

Har du samarbejdspartnere fra andre projekter, kan det være en god ide at kontakte dem inden lancering af dit nye produkt eller din nye tjeneste. Engager dine samarbejdspartnere i din lancering, og udnyt deres netværk til at nå endnu længere ud. Dette er med til at skabe mere opmærksomhed omkring din lancering. På samme tid føler dine samarbejdspartnere at de er en del af dit projekt.

Vær anderledes

Dit nye produkt eller din nye tjeneste behøver ikke, at være revolutionerende og fuldstændig anderledes. Dette udelukker dog ikke muligheden for, at din lancering sagtens kan være anderledes og kreativ. Brug billeder, videoer og sociale medier på en sjov og anderledes måde. Sæt god tid af til brainstorm, og afvis ikke skøre ideer.

Lav et lanceringsevent

Opret en begivenhed for din lancering, og inviter de mennesker, som passer til målgruppen for dit nye produkt eller din nye tjeneste. Fortæl en historie om hvorfor produktet eller tjenesten passer til målgruppen. Spred og vis dit lanceringsevent på de sociale medier, men også gennem din hjemmeside. En live-video under lanceringen, kunne være en god ide.

Bevar opmærksomheden

Når du har lanceret dit produkt eller din nye tjeneste, er dit arbejdet ikke slut endnu. Du har sikkert nået ud til mange og skabt noget opmærksomhed, men nu starter det hårde arbejde. Arbejdet går ud på at følge op på presseomtale, skabe ny presseomtale og holde en vedvarende opmærksomhed omkring dit nye produkt eller din nye tjeneste. Indhent også ris og/eller ros fra dine kunder, så du kan bruge dine kunders kommentarer til at skabe fornyet opmærksomhed.