7 fejl virksomheder laver, når de ønsker at annoncere på Google

Kunder, der ønsker at shoppe, søger ofte på nettet før de handler. De virksomheder, der havner højt op på Google, har derfor en stor fordel i forhold til deres konkurrenter.

Hver gang du søger efter noget på Google, vises et søgeresultat, der svarer til din søgning. Disse søgeresultater er normalt opdelt i to dele: organiske søgeresultater og betalte annoncer. Det er netop de betalte annoncer, der administreres af Google Ads-værktøjet.

At bruge Google Ads som en markedsføringskanal kan være meget effektiv, hvis det gøres på den rigtige måde. Google Ads er en auktionsbaseret platform, hvor du byder på omhyggeligt udvalgte og specifikke søgeord, der er relevante for din virksomhed. Annoncerne bliver derfor meget effektive, fordi kun personer, der søger efter din specifikke tjeneste eller vare, vil se dine annoncer. Google vælger automatisk målgruppen for dig, og du får meget relevant trafik rettet mod dit websted.

Læs også: “Sådan bliver du mere synlig på google

At tænke på

Der er mange gode tips om, hvordan du opretter en god Google-annonce, men det er vigtigt at huske på, at teksten i annoncen skal forstås af alle. Google ønsker, at brugeroplevelsen skal opretholde høj kvalitet og redaktionel standard. Annoncerne skal være tydelige og professionelle og føre den besøgende til indhold, der er relevant, nyttigt og nemt at interagere med. Det er vigtigt at holde styr på, hvad der i følge Google Ads betegnes som en god annonce. Nedenfor har vi samlet syv hyppige fejl, virksomheder gør, når de opretter deres annoncer på Google:

  • De bruger ikke relevante søgeord.
  • De glemmer at se fra den besøgendes synsvinkel. Hvad vil du gerne have den besøgende til at lave på din side: købe et produkt, udfylde en formular, tage kontakt?
  • Udnytter ikke hele annoncepladsen. Tilføj så mange oplysninger som muligt. Pladsen er begrænset, og tiden til at fange dine kunders opmærksomhed er kort, så sørg for at bruge den optimalt.
  • De husker ikke på, at annoncen skal knyttes til den korrekte landingsside og sender derfor kunderne videre til den forkerte side.
  • De har ikke fundet ud af deres USP (Unique selling point). Hvad gør netop din virksomhed unik? Hvad gør du anderledes / bedre end dine konkurrenter?
  • De bruger ikke statistikker og tal. Statistik viser meget, tager lidt plads i annoncen og er nemt for modtageren at tilegne sig.
  • De skriver “Klik her” – som Google slet ikke kan lide! Hvis du ønsker at komme ind i en CTA (call to action), så er det bedre at sørge for at få med et tilbud i teksten, eller at tænke “hvad kan kunden lave på min hjemmeside?” Sælger du støvposer? Skriv “Køb 50 poser – få fri fragt!”

Kilde: google.com/adspolicy

En hjælpsom annonce

I en undersøgelse foretaget Google, opfatter kun én ud af tre forbrugere annoncer som hjælpsomme – det betyder, at der er mange frustrerede potentielle kunder derude, der kan søge videre. Ser man ud fra et markedsføringsperspektiv, er disse mennesker i begyndelsen af deres kunderejse og søger efter inspiration. De har endnu ikke begyndt at tænke på særlige varemærker eller produkter, de er i stedet på udkig efter indhold, der kan føre dem i den rigtige retning som bedst kan løse deres behov – og det er op til dig at sikre, at de finder netop dig.

Ønsker du mere information om Google Ads? Eller gik du glip af Eniros seneste webinar om Google, så kig her: