, ,

6 tip, som kan få din virksomhed til at vækste i krisetider

Pandemier, konflikter, voldsomme elpriser og inflation banker på døren. Det har ikke været nogle nemme år for virksomhedsejere i Danmark. Hvordan vil det påvirke din digitale tilstedeværelse og hvad skal du satse på lige nu?

Det er ikke så mærkeligt, at du holder ekstra godt fast i pengene lige nu. Der spares på opvarmning af kontorlokaler og indkøbene i dagligvarebutikker. Det er noget, der også kan påvirke den digitale markedsføring af små og mindre virksomheder. Markedet oplevede øgede markedsføringsbudgetter efter pandemien aftog og nu er risikoen, at mange virksomheder igen vil trimme deres budgetter i fremtiden. Dette behøver dog ikke kun at være negativt. Det åbner snarere muligheder for, at din virksomhed kan arbejde med kvaliteten af ​​din annoncering og endda teste nye ideer og platforme.

Hvad betyder det for priserne på onlineannoncering?

Inflation kan i nogle brancher betyde, at prisen falder, men at de stiger i andre. Tendenser fra Google viser, at den nuværende situation kan påvirke brugernes lyst til at klikke på annoncer. Hvis du ved, at du ikke har råd til et par nye løbesko, øges risikoen for, at man ikke klikker på en annonce for løbesko, når den dukker op i ens søgeresultat.
Mens nogle virksomheder kæmper med lukkede butikker, faldende indtægter og reducerede markedsføringsbudgetter, er det for andre en helt anden situation.

Krisetider påvirker vores behov på nettet

Boligmarkedet er fx købers marked. Prisnedsættelserne kommer en til gode, hvis man vil gøre en fordelagtig bolighandel. Samtidig påvirkes dagligvarer ikke væsentligt, da folk stadig skal spise eller have hygiejneartikler, uanset om priserne stiger.
Driver du en webshop, er du sikkert vant til, at denne tid på året er intens med både Black Friday, juleshopping og udsalg. Hvis du også har et produkt, der følger folks søgetendenser i krisetider, kan det helt sikkert være tid til at øge dit budget og investere endnu mere. Hvilke produkter og tjenester søger danskere efter? Strømbesparende og brugte produkter har oplevet øget interesse det seneste år – solcelleopladere, energibesparende lamper, brænde, genbrugsmode m.m.

Det kan med andre ord være en rigtig gylden mulighed for dig, der blogger om sparetips eller sysler med e-handel inden for solcelleteknologi eller salg af brænde.

Søgninger efter brænde er steget så meget over tid (Google Trends).

Hvis jeg ikke har en webshop, hvad skal jeg så gøre?

Investering i digital markedsføring er en fantastisk måde, at nå ud til nye kunder og engagere dine nuværende. Fokusér på de kanaler, der vil give dig det højeste ROI (afkast af investeringen). Annoncering via fx Google eller Facebook er nok ikke det første du tænker på i tider som disse – men det kan faktisk hjælpe dig igennem denne svære situation. I stedet for at sætte din annoncering på pause, kan du arbejde smartere, tænke lidt anderledes og udnytte situationen i stedet for at kæmpe imod den.

Sådan bør du arbejde med digital markedsføring i krisetider

 1. Fokusér på din hjemmeside
  Med et reduceret markedsføringsbudget er det sandsynligvis tid til at fokusere på din virksomheds hjemmeside. Er den opdateret, mobilvenlig og sikker? Har den godt indhold og er søgemaskineoptimeret? Tjek gerne selv med Webtjek. Hvis ikke, er det måske nu du bør fokusere på din markedsføringsindsats ved at opdatere din hjemmeside.
 2. Arbejd med dine målgrupper
  Begyndere begår ofte en almindelig fejl, nemlig at målrette deres annoncer mod de forkerte personer eller angive et for stort geografisk område. Husk, at folk har en tendens til at være mere budgetbevidste, når der er inflation, så sørg for, at dine annoncer når ud til de rigtige personer. Og glem ikke at måle dine resultater. Så ser du hurtigt, hvad der virker og hvad der ikke gør.
 3. Vær fleksibel
  Digital markedsføring er et marked i forandring. Vær åben over for at prøve nye platforme og nye strategier for at se, hvad der virker for din virksomhed. Måske er det forskellige ting, der virker i gode og mindre gode tider?
 4. Indsaml mailadresser
  Dine kunders data er hård valuta, uanset om det er krisetid eller ej. Men hvis du har reduceret dit markedsføringsbudget, kan dette være en god måde at arbejde på. Med dine kunders mailadresser kan du sende tilbud og rabatter ud og gøre dine kunder opmærksom på, at det er “business as usual” for din virksomhed, på trods af verdens tilstand.
 5. Giv rabat på gavekort
  Giv digitale gavekort væk. Gavekort garanterer, at kunderne kommer tilbage, enten nu (da mange i øjeblikket jagter gode priser) eller når tiderne bliver bedre.
 6. How-to-videoer, guider og gør-det-selv-projekter.
  Ved at skabe indhold, som folk kan underholde sig med, vil du opbygge en relation til dine kunder – fx. how-to-videoer. Autenticitet er den næste store på nettet, så det behøver ikke at koste noget, at skabe godt indhold. Det eneste, der skal til, er et mobilkamera, en social platform og en, der er villig til at blive set.

Held og lykke.