6 råd til bedre personlig e-mails

Dine kunder modtager hver dag e-mails fra andre firmaer, som alle kæmper om at blive set i indbakken.

Sender du upersonlige e-mails til dine kunder, er sandsynligheden for at dit firma drukner i mængden stor. Ofte har du gode muligheder for, at skabe personlige e-mails til dine kunder, som giver gode resultater.

Vi giver dig 6 gode råd, der giver dig ideer til personlig kommunikation til dine kunder.

Forstå dine kunder

Det første skridt er altid at forstå dine kunder.

  • Hvem er de?
  • Hvor kommer de fra?
  • Hvorfor besøger de din hjemmeside?
  • Hvorfor køber de hos dig og ikke hos din konkurrent?

Spørgsmål som disse er med til, at give dig større forståelse omkring dine kunder. Jo mere du ved om dine kunder, des oftere vil du opdage, at dine kunder ikke er ens. De er forskellige med forskellige behov, selvom de alle køber fra dig.

Derfor er det essentielt at du forstår dine kunder bedre, så du kan skræddersy dine e-mails til hver enkelt kunde.

Opret forskellige kundeprofiler

I takt med at du forstår dine kunder bedre og bedre, kan du starte på at oprette forskellige kundeprofiler. Kort sagt, analyserer du dine kunders købsadfærd, besøgsmønstre på din hjemmeside og respons på e-mails. Derved kan du nemmere kategorisere dine kunder i forskellige profiler, og derved sende e-mails til hver kundeprofil.

På den måde får du afsendt personlige e-mails i stedet for, at alle dine kunder får den samme e-mail.

Send dine e-mails på forskellige tidspunkter

Med bedre forståelse af dine kunder, og oprettelse af kundeprofiler, kan du også holde øje med hvor dine kunder kommer fra. Er de alle samlet det samme geografiske sted? Eller sidder dine kunder i forskellige tidszoner? Ved at undersøge dine kunders geografiske placeringer, kan du målrette dine e-mails, når dine kunder sidder med deres indbakke åben.

Test forskellige tidspunkter for afsendelse – morgen, middag og aften. Husk på at forskellige tidszoner kræver afsendelse på forskellige tidspunkter. Sender du dine personlige e-mails på de rigtige tidspunkter, kan dette give bedre respons, åbningsrater og kliks på dine e-mails.

Opsæt automatiske e-mails

Langt de fleste e-mail programmer tillader opsætning af automatiske e-mails. På baggrund af dine kunders adfærd, kan du opsætte forskellige regler, der udsender automatiske e-mails.

Eksempelvis, hvis din kunde ikke har åbnet de sidste par nyhedsbreve, kan du få dit e-mail program til automatisk at sende en personlig e-mail til den specifikke kunde.

Sådanne automatiske e-mails har i nogle undersøgelser en 152% højere åbningsrate end traditionelle e-mails.

Gør dit firma personligt

I stedet for at sende dine e-mails med en standardafsender, kan du tilføje en personlig afsender. Eksempelvis dig selv, som ejer firmaet, men det kan også være en af dine ansatte. På den måde får dine kunder et mere personligt billede af dig og dit firma.

Husk også at starte dine e-mails ud med kundens navn, så kunden føler at e-mailen er rettet specifikt til ham eller hende.

Hjemmesiden skal også være personlig

Det er vigtigt at holde en rød tråd igennem din kommunikation til kunden. Både på din hjemmeside og i dine e-mails. Start med, at vise personlig kommunikation på din hjemmeside, da dine potentielle kunder oftest møder dig der først.

Kig alle dine undersider på hjemmesiden igennem, og hold konsekvent den samme tone og det samme sprog. Dette skal selvfølgelig glide over i din e-mail kommunikation med kunden efterfølgende. På den måde ved dine kunder, at det er dig, som kontakter dem – og du undgår at drukne i indbakken blandt andre e-mails.

Husk altid at have tilladelse til at sende e-mails til dine kunder.