, ,

5 tips til en højere placering

climbing seo

Når man taler om SEO, er der rigtig mange ting at tage højde for og du har sikkert også hørt rigtig mange forskellige tips og tricks om hvad man bør gøre og hvad der er “best practice” for at få en høj placering på Google. 

Og i hele det virvar af holdninger, meninger og ideer, kan det være svært at forholde sig til, hvilke råd man egentlig skal følge. For helt ærligt – du vil jo gerne lave god SEO, som giver dig leads fra søgemaskinerne, fordi du ved, at det er det rigtige at gøre – alle de andre gør det jo.

Her giver vi dig 5 grundlæggende tips til din SEO, som du kan implementere og følge lige nu.

#1: Fjern alt det, der gør dit site langsomt

Som du måske har hørt, så favoriserer Google hurtige hjemmesider – sagt på en anden måde: den store søgemaskine gider ikke give brugerne en langsom og ringe brugeroplevelse, ved at sende dem til en langsom hjemmeside. Det er også derfor, du vil sigte efter, at have en hurtig hjemmeside. Ingen gider stå og vente i kø i supermarkedet for at komme til kassen – det samme gælder for din hjemmeside.

Og hurtige hjemmesider har faktisk været topprioritet for Google i lang tid. De inkorporerede HASTIGHED, som en af deres topfaktorer, når det gælder høj rangering helt tilbage i april 2010 og det har ikke fået mindre betydning siden hen.

Så derfor bør du fjerne gamle plugins, ubrugte skrifttyper og store billeder, som ikke er komprimerede og unødige css-filer. Ja, det er måske en smule teknisk og uoverskueligt, så hvis du har brug for hjælp, ringer du bare.

#2: Skriv til mennesker – ikke script-edderkopper

Der har før været en tendens til, at man skrev indhold målrettet SEO-edderkopperne. Det er der til dels også nogle, der stadig gør, men det er måske ikke den helt rigtige metode. SEO-edderkopperne er jo i princippet bare scripts, der fløjter rundt på dit site og tjekker om alt er, som det skal være. De køber ikke dine produkter, de interagerer ikke med dig på de sociale medier og de bliver ikke til tilbagevendende kunder. Ved du hvem der er det? Det er dine kunder og dine brugere af hjemmesiden. Derfor bør du skrive til dem. Skriv relevant indhold, som giver mening for dem og skriv det på en måde, som skal læses af mennesker – ikke af robot-edderkopper. Og det sjove er, at når du gør det, så vil dine brugere blive ved at besøge dit site, de vil læse dit indhold igennem og de vil interagere med din side. Og når de gør det, opfanger edderkopperne det og det bliver belønnet med potentiel bedre rangering, da dit indhold bliver kategoriseret, som relevant og brugbart for brugerne.

#3: Offentliggør ofte

Og nu hvor vi er ved det relevante indhold… du bør poste relevant ofte. Det vil altså sige, at du skal sørge for, at blive ved med at holde dig relevant og det gør du med jævne udgivelser.

Du kan se på det sådan her:
Når du udgiver og promoverer nyt og relevant indhold på din side, vil den kunne få mange besøgende inden for en forholdsvis kort periode, men disse besøgende vil aftage efterhånden, som udgivelsen bliver ældre og ældre – den forsvinder simpelthen i mængden. Derfor vil du gerne sørge for, at der hele tiden bliver spyttet nyt indhold ud, så du både fortæller brugerne, men også script-edderkopperne, at du holder din side aktiv og brugbar. På den måde kan du sørge for, at der hele tiden kommer en jævn strøm af mange besøg ind på din side.

#4: Skriv unikt og relevant indhold

Men nu, hvor du skal udgive indhold med jævne mellemrum, er der en ting du skal være opmærksom på.
Som tommelfingerregel kan du altid holde dig til, at de store søgemaskiner ikke kan lide “duplicate content”, altså duplikeret indhold. Helt overordnet handler det igen om brugeroplevelsen. Google og de andre store søgemaskiner vil helst gerne sørge for, at vise brugerne unikke og gode brugeroplevelser, så hvis du hele tiden offentliggør indhold, du før har postet, både på din hjemmeside, men også i dine meta-beskrivelser, vil det ikke være velanset. Og hvis ikke du kan finde på unikke meta-beskrivelser til hver enkelt side, kan du jo overveje, om indholdet på siderne er unikt nok i sig selv eller om du bør skrotte eller omskrive en af siderne.

#5: Brug relevante søgeord på dine billeder

Billeder er faktisk ikke helt ligegyldige overfor søgemaskinerne. Bare det at Google har afsat et helt søgefelt KUN til billeder, bør fortælle lidt om, hvor vigtige billeder faktisk er. Når du leder efter et bestemt billede, hvordan søger du så? Du skriver søgeord i billedsøgningen.

Og netop derfor bør du bruge relevante søgeord i dine billeders Alt Text’er og i deres beskrivelser. Og husk på, at når dine billeder kommer frem i billedsøgningen, er der forhåbentlig en bruger, der klikker ind på de billeder, som linker ind på din hjemmeside, hvor der er relevant indhold, som gør at brugeren bruger tid på dit site – og det belønnes i rangerings-racerløbet.

Hvis du har brug for at få en status på din hjemmeside og dens performance, kan du tage et SEO-check af den her.