5 fun facts on Google Ads

google ads fun fact

Du har sikkert hørt rigtig mange ting om Google Ads og hvorfor du bør investere i dem. Men der er helt sikkert også nogle ting, du endnu ikke har hørt…

Vi starter med et fact, der måske ikke overrasker ret meget:

Betalte annoncer kan give op til 2 x indtjening!

I gennemsnit ser mange virksomheder 200% afkast på deres investering, når de køber Google Ads og det bør i sig selv være et incitament for at starte med Google Ads. Det gode ved Google Ads er, at du kan målrette dine annoncer mod en meget relevant målgruppe, hvilket gør, at du i højere grad har større chance for at sælge på dine annoncer.

Et andet fact, som du måske selv havde regnet med ud fra dine egne daglige søgninger online:

Google ejer 97% af søgemarkedsandelen

Fra starten af 2000 har Google domineret online scenen med sin brugbare søgemaskine. Andre søgemaskiner er kommet med, især Bing og Yahoo, men de er ikke noget match for Google.

Google ejer faktisk 97% af alle de søgninger der bliver foretaget online. Så hvis du ønsker at blive fundet online, så vil du findes i Googles søgeresultater. Og da de fleste internetbrugere bruger Google til at finde virksomheder, produkter og tjenester, ville det være klogt af dig at bruge dine markedsføringskroner på Google Ads. Det er sund fornuft.

Noget som du måske ikke har tænkt over, når du surfer rundt på nettet, er hvor mange der egentlig ser alle de reklamer der flyver rundt og hvor de egentlig kommer fra:

Google Display-annoncer ses af 90% af internetbrugerne

Du har måske hørt, at der ikke længere er nogen, der ser de annoncer, de mange virksomheder smider penge efter. Men helt ærligt.. Ville så mange virksomheder virkelig smide så mange penge efter det og ville Google overhovedet gide, at investere så meget tid og ressourcer i området, hvis det ikke virkede? Nej, vel?

Og faktisk viser statistikkerne, at op mod 90% af internetbrugerne stadig ser Google displayannoncer. Så vær ikke bange for at give dig i kast med displayannoncerne og blive set.

Og hvis du undrer dig over, at du stadig får mange telefonopkald, selvom du kører annoncer, der leder kunderne ind på din hjemmeside, så er der en grund:

52% af dem, der klikker på betalte annoncer, ringer til virksomheden alligevel

Med andre ord, det er en god ting, hvis dit telefonnummer er inkluderet i dine annoncer. Og måske kan du gøre det endnu bedre, hvis du endda gør dit telefonnummer klikbart i dine annoncer.

Du ved, at du skal tilknytte søgeord til dine kampagner, men ved du hvilke?
Det kan være svært at finde ud af:

15% af alle søgninger på Google er aldrig blevet søgt på før

Men det gør dem ikke mindre brugbare. Hvis du blot sørger for at lave mange søgeordskonstellationer og desuden også anvende negative søgeord til dine kampagner, så er du godt på vej. Skidt med om 15% er nye søgninger, de er blot varianter af andre søgeforespørgsler, så hvis du ruster dine kampagner med undersøgte søgeord og sætninger, så bør du have optimale chancer for også at blive vist, når dine brugere søger på noget, der ikke er blevet søgt på før indenfor dit område.