, ,

5 digitale trends for små virksomheder 2020

Chatbots, stemmesøgninger og video. Det er ikke nye teknologier eller funktioner, men de er blevet mere og mere populære i 2019 og meget peger på, at de vil blive endnu mere populære i 2020.

For dig, som lille virksomhed, betyder disse trends en ændring i, hvad dine kunder forventer af dig, hvordan de opfører sig og hvorfor de vælger dig frem for dine konkurrenter. Det er virkelig den største grund til, at det er vigtigt at holde styr på trends – hvad ændrer sig og bruge det til at fortsætte med, at være relevant for dine kunder.

1. Stemmesøgning

Stemmesøgninger er noget, der hvert år forventes at være “den næste ting”, men forskellen i år er, at adgangen til smarte assistenter, som Google Assistant, Amazons Alexa og Apples Siri er eksploderet fuldstændigt. Dette har betydet, at stemmesøgning ikke længere vil være “den næste ting”, men allerede er her. ComScore er et amerikansk firma, der måler og analyserer markedsdata og som har forudset, at halvdelen af alle søgninger i 2020 vil blive foretaget via stemmen.

2. Omni-markedsføring

Den næste trend er omni-markedsføring. Det er en strategi, der involverer alle dine forskellige kanaler, der hjælper hinanden med, at skabe en god kundeoplevelse samtidig med, at du og dine kunders forhold bliver tættere. Hver kanal fører til næste kanal og på rejsen giver du dine kunder flere muligheder for at købe det, du sælger via den kanal, som passer bedst til den enkelte kunde.

3. Vis i stedet for at fortælle

Både video og live streaming har været meget populært i flere år takket være Facebook og YouTube og det ser ikke ud til at aftage. Årsagen til det er meget enkelt – video involverer og engagerer mere end tekst gør og det er meget lettere at forstå det, der vises frem for at læse det.

4. Robotter og AI

Kunstig intelligens (AI) er et program, som lærer af sig selv og jo mere det bruges, jo smartere bliver det. Det er netop det, der er interessant ved AI – at den konstant udvikler sig. AI er mildt sagt meget aktuelt i 2020, hvor vi blandt andet ser på, hvor populært det er blevet med stemmesøgninger gennem vores smarte assistenter. Hvert år kan vi sige, at dette bare er begyndelsen på potentialet af AI. Hvert år vil algoritmerne have lært endnu mere og blive endnu smartere, hvilket påvirker os på måder, som vi ikke kunne forestille os sidste år.

5. Personligt indhold

Et problem, som mange har undersøgt det seneste år er at ca. 95% af dem, der kommer i kontakt med dig, ikke køber noget. Og det skal også siges, at 95% er det tal, vi ser hos de virksomheder, som virkelig har fået succes. For de fleste ser det endnu mørkere ud, 97% eller endnu højere. Dette handler bestemt ikke om, hvad du gør dårligt eller at du ikke bliver set af den rigtige målgruppe. Det er simpelthen fordi, at det du siger og gør ikke passer til hver enkel person. Her har du, som lille virksomhed, mulighed for at skille dig ud ved at fremstille mere personligt indhold end dine konkurrenter gør. Vind dine kunders hjerter ved at vise, at du forstår dem.

Vil du vide mere om trends, som du som ejer af en lille virksomhed har brug for i år? Tjek webinaret herunder for specifikke eksempler på, hvad du kan gøre idag for at implementere disse trends i din markedsføring.