3 grunde til at bruge Google Search Console

Når du har en hjemmeside, er det vigtigt at vedligeholde den og holde øje med, om alt fungerer på den som det skal. 

Til at finde ud af det, kan kan du anvende Google’s eget værktøj Google Search Console. Det er gratis og nemt at anvende. 

#1 – Se søgeforespørgsler og populære sider

Fanen “Effektivitet” er er en rigtig god funktion for alle jer, der skaber indhold til jeres hjemmeside. I denne fane, får man nemlig et perfekt overblik over, hvilke søgeforespørgsler brugerne anvender til at finde hjemmesiden frem og hvor mange klik og eksponeringer de specifikke søgeord har på Googles resultatliste. Du kan krydstjekke søgeforespørgslerne med din egen keyword liste og se efter eventuelle uoverensstemmelser, modsigelser eller optimeringsmuligheder. Hvis et bestemt søgeord har en meget lavere (eller højere) betydning end du har regnet med, kan det være en god ide at vurdere indholdet på din side og på om, du har mulighed for at skrive noget andet indhold. 

Ud over søgeforespørgslerne kan du også se hvilke sider der rangere højest i søgeresultater. Derudover kan du se klikfrekvenserne på sider med det største antal visninger. Når klikfrekvenserne er højere, kan du sammenligne, med hvad der hjælper med at skabe mere trafik på topsiderne og bruge den samme strategi andre sider med lavere rangering. Funktionen her kan altså hjælpe dig med at forstå, hvor du har brug for at forbedre og se, hvilke søgeord der rangerer bedst. 

#2 – Se hvordan dit site er indekseret 

Indekset viser hvordan dit site er indekseret i Google og du kan indsende nye sitemaps og bede Google om at indexere sider på ny, for at holde Google opdateret med dine sider. 

Dækning

I forhold det “Dækning” Du kan se alle de sider som Google har fundet frem til, du kan se hvilke sider der er fejl på og hvilke der gyldige med advarsler samt ekskluderede sider. Funktionen “dækning” er vigtig, og en ting, du bør fokusere på, for at rette eventuelle fejl hurtigt. Derudover vil du altid gerne stile efter at have et stigende antallet af gyldige sider stige, fordi det betyder, at du hele tiden forøger indholdet på dit site.

Sitemap

Et andet vigtigt aspekt af Search Console er at indsende dit sitemap. Ved at placere en xml-fil med et sitemap på din webserver, aktiverer du søgemaskine-crawlere (som Google) for at finde ud af, hvilke sider der er til stede, og hvilke der for nylig er ændret, og søgemaskinerne kan så gennemgå dine sider i forhold til sitemappet. Når du har dit sitemap, skal du indsende til det Search Console. Når der så er opdateringer på dit site, finder Google selv ud af at indexere dem. 

#3 – Se forbedringer til dit site

Denne funktion viser alle forbedringsmuligheder, der er registreret af Google på dit site, sidste gang det blev indekseret. Oplysninger inkluderer antallet af gyldige elementer, der findes på sitet, beskrivelser af hvert element og detaljer om eventuelle fundne advarsler eller fejl. Det er meget nødvendigt, at eventuelle fejl, der er angivet i dette afsnit, forbedres og indsendes til validering.

Google Search Console er et af de bedste SEO værktøjer der findes og det viser dig muligheder for at optimere dit site samt muligheder for at forbedre din placering. Så det er bare med at komme igang.