10 gode råd om markedsføring som alle selvstændige burde kende til

1) Find ud af hvad formålet er med din hjemmeside

Find ud af hvad du vil med din hjemmeside. Vil du vise din virksomhed frem? Få flere kunder? Bruge den som manual for eksisterende kunder? Vælg hvad du vil med din hjemmeside, og fokuser på at opnå det. Gør det nemt for dine kunder at finde frem til det, du ønsker de skal udføre på din hjemmeside. Skal de udfylde en kontaktformular eller generere et tilbud, så bør det være nemt for dem at finde frem til formularen og det bør noget af det første brugerne støder på, når de går ind på din hjemmeside.

2) Spar tid ved ikke at lave det hele selv

Når du skal lave en hjemmeside, så er der ingen grund til at rode med programmering og kodning selv. Der findes utallige muligheder, når du skal lave en flot hjemmeside. Du kan gratis og nemt installere en startskabelon fra WordPress eller købe et tema billigt, men så skal du også stå med både vedligeholdelse og opdatering selv. Hvis du køber en hjemmeside fra en udbyder er fordelen, at du sparer tid og du kan få hjælp hvis temaet driller. Samtidig vil du også være sikker på, at hjemmesiden bliver vedligeholdt og opdateret korrekt.

3) Fyld din hjemmeside med kvalitetsindhold og få inspiration fra andre

Det kan være svært at få ideer til indhold, som du kan skrive om på din hjemmeside. Prøv at få inspiration fra hverdagen, fra konkurrenter og ikke mindst fra lignende hjemmesider fra udlandet – eksempelvis engelske hjemmesider, der er i din branche. Men det vigtige her er, at du kun bør få inspiration – men ikke stjæle andres indhold.

4) Automatiser din søgemaskineoptimering

Der findes utallige værktøjer til at automatisere din søgemaskineoptimering​. Hvis du ​f.eks.​bruger WordPress som​ er​ systemet bag din hjemmeside​, har du mulighed for at ​søge ​efter ​SEO​ plugin​s​, som giver dig en fantastisk vejledning​ og som​ du ​nemt ​kan installere gratis og gøre brug a​f. Selvfølgelig kan du også spare tid her, ved at købe dig til SEO-ydelser. Så slipper du for at tænke på det.

5) Brug de sociale medier

De fleste danskere er på de sociale medier, og det er der også mange andre virksomheder som er. Brug derfor de sociale medier på din egen måde, og fortæl din egen historie – eksempelvis interessante historier fra din hverdag. Husk at det kræver en investering at nå​ til​ dine potentielle kunder. Eks. er “behind-the-scene” billeder rigtig gode at poste. Det giver et godt indblik i din hverdag, samtidig med at du gør handelsoplevelsen hos dig autentisk.

6) Send trafik videre til troværdige sider

Hvis du har noget interessant at skrive på din hjemmeside, så kan det være en god ide at linke videre til noget relevant og troværdigt. Eksempelvis til brancheorganisationer og nyhedsmedier – det viser, at din hjemmeside er troværdig. Det kunne være, at de troværdige hjemmesider vælger at linke tilbage til dig – og det er godt for din hjemmesides søgemaskineoptimering.

7​) Få din historie i lokale aviser

Brug de lokale aviser og medier, som er i nærheden af ​dig og​ din virksomhed.
Send dem en god historie eller inviter dem ​indenfor ​i din virksomhed – det giver en blåstempling af dig, og flere potentielle kunder vil høre om din virksomhed på en anden måde.

​8​) Hold et lokalt event

Det kan være en fest, åbent hus eller produkt-launch – det giver et indblik i hvordan tingene kører i din virksomhed. Der er mange muligheder for at holde et lokalt event, så tænk over det – for det er noget af det bedste markedsføring, som du kan lave for din virksomhed, og særligt hvis du laver en sjov gimmick, som for folk til at tage billeder og dele på sociale medier.

9​) Lad dine kunder være dine ambassadører

Dine kunder er vigtige, men de kan være endnu vigtigere som ambassadører. Prøv at få nogle kundeudtalelser, som du kan bruge på din hjemmeside – eller indgå en aftale med dine loyale kunder, så de får noget ud af at fortælle om din virksomhed til andre potentielle kunder.

1​0​) Markedsføring er en langsigtet proces

Glem aldrig at markedsføring er en langsigtet proces – det er ikke noget, som kun skal laves én gang. Benyt dig af de ovenstående tips igen og igen, og start med at udvikle din egen markedsføringsstrategi.